تشخیص کیفی لیپید ها

آزمایش هایی که بهشون اشاره شده با یک مقدار توضیح و روش انجان نوشته شده.

 

لیپیدها ترکیباتی هستند که در حلال های قطبی نظیر آب نا محلول هستند و در عوض در حلال های غیر قطبی نظیر کلروفرم - اتر - بنزن حل می شوند

مطالعه درباره ی لیپیدها و ساختارشون به خودتون واگذار میکنم.میتونید تو کتابهایی مثل بیوشیمی لنینجر جلد اول پیدا کنید.

1-بررسی حلالیت

2- صابونی شدن

3-شناسایی اسیدهای چرب غیر اشباع

4-بی رنگ شدن هالوژن ها

5-شناسایی کلسترول

6-شناسایی گلیسرول

ادامه نوشته

فلوچارت شناسایی محلول قندی ناشناس

بدون توضیح فقط با توجه به اسم آزمایش مشخص میکنیم که با چه آزمایشی میتونید مجهولتون پیدا کنید.اگر توضیح خواستید تو قسمت نظرات بنویسید.

 

ادامه نوشته

تهیه پارانیترو استانیلید

استانیلید 2 محصول میدهد.هم اورتو و هم پارا که به راحتی با متبلور کردن میشود آنها را ازهم جدا کرد.در آخر کار فرم اورتو در الکل حل میشود ولی فرم پارا حل نمیشود و روی کاغذ صافی باقی میماند

 

روش کار:

ادامه نوشته

کروماتوگرافی کاغذی قندها

کروماتوگرافی انواع زیادی داره که میتونید تو قسمت آزمایشگاه شیمی آلی 1 بخونید.اینجا فقط به کروماتوگرافی کاغذی برای قندها اشاره میشه.

 

کروماتوگرافی روشی است برای جداسازی مولکول ها و ترکیب های موجود در یک محلول.

فاز متحرک(گاز یا مایع) از میان فاز ثابت(جامد یا مایع) حرکت کرده و ترکیبات موجود در مخلوط را حمل میکند.سرعت حرکت اجزای مختلفِ یک محلول، متفاوت بوده که باعث جدا شدن آنها میشود.

 

ادامه نوشته

شناسایی کربوهیدرات ها(آزمایش کیفی کربوهیدراتها←قندها)

اول تئوری نوشته شده بعد آزمایش ها.اگر تئوری ها رو نخواستید میتونید رد شید.

 

این آزمایش از 4 مرحله تشکیل میشه که 3 تا از اونا با نمونه های معلوم و چهارمی با مجهول برای شناسایی کربوهیدرات هست.

این آزمایش شامل موارد زیر میشود.

آزمایش مولیش

آزمایش سلیوانف

آزمایش بندیکت

آزمایش بارفود

آزمایش ید

 

ادامه نوشته

طرز تهیه ی استانیلید

مواد مورد استفاده:

ارلن(2 عدد)-بشر-استوانه مدرج-حمام آب گرم-حمام یخ-همزن شیشه ای-کاغذ صافی-شیشه ساعت

آنیلین-آب مقطر-HCl غلیظ-انیدرید استیک-استات سدیم-اتانول

 

ادامه نوشته